dimecres, 19 de novembre del 2014

Querella (?)







A nadie le amarga un (Torres) Dulce

3 comentaris:

  1. Procurarem que no ens amargui... amb totes les forces, i mirarem de recolzar els querellats, sr. Strike.
    Seria emprenyador que això impedís convocar eleccions...

    ResponElimina
  2. El maleït fiscal de l'estat no podia tenir un nom més desafortunat.

    ResponElimina
  3. Bon dia, perdoneu l'OFF TOPIC, però és que no he vist un formulari on escriure-us.

    Us voldriem demanar un ajut, des del vostre blog per difondre el projecte Caixa Catalana.

    En poques paraules: Tornar a bastir, 100 anys després, la Caixa de Pensions... de baix cap a dalt, enmarcat en el procès cap a la independència, i evidentment, esdevenint una eina de pais, per reindustrialitzar Catalunya.

    El tema es molt ambiciós, però necessari com l'aire que respirem. De fet, de tan ambiciós, esdevé raonablement sencill, tenint en compte l'energia mobilitzada en aquests moments.

    El que us demanem a hores d'ara:

    1) Si poguèssiu posar un link apuntant a www.caixacatalana.cat al vostre web. Aquest ajut ja seria molt important, perquè el vostre web està ben considerat per Google.

    3) Si poguèssiu posar un article al vostre blog, amb una referència a la necessitat de bastir la Caixa Catalana Cooperativa de Crèdit, amb algún link apuntant a www.caixacatalana.cat

    4) Si tinguèssiu la possibilitat de col·laborar amb nosaltres, des de l'àmbit que poguèssis, potser simplement, fent una difusió del nostre projecte a coneguts, polítics, etc.

    Per una banda tenim en els propers mesos una massa d'estalvi "mobilitzat" a punt per posar-lo a treballar per Catalunya, i per l'altra, no cal ni esmentar la necessitat de concedir petits crèdits d'entre 5.000 - 10.000 euros per capitalitzar autònoms, tallers, agricultors, emprenedors, etc. = Caixa Catalana hauria de ser literalment el BANC DE RECONSTRUCCIÓ I REINDUSTRIALITZACIÓ DE CATALUNYA.

    Tenim la base teòrica del professor Joan Ramón Sanchís, de Valencia, qui ha estudiat a fons el tema i proposa de que Caixa Catalana sigui:

    Cooperativa de treball > Aixó vol dir que cada treballador és soci, amb la fórmula 1 treballador = 1 vot
    Cooperativa de segon grau > Altres cooperatives ja existents, especialment les agràries, podrien ser-ne sòcies

    Una primera idea de sortida, plantejaria que el poder de decissió podria estar dividit aproximadament de manera:

    50% del poder a mans dels estalviadors i tenidors de crèdit, participant en una mena de ciber-assemblea permanent
    20% del poder a mans de gremis d'oficis (pastissers, botiguers, etc), a mans de les cooperatives ja existents actualment, com coop57, les agràries, cofraries de pescadors, associacions d'empresaris, etc. també i molt especialment a mans dels col·legis professionals. Per exemple: podriem fer acords amb el col·legi d'aparelladors, per exemple, per fer plans d'implantació d'ascenssors a comunitats, plans d'optimitzaciò energètica al comerç, etc.
    15% del poder a mans dels treballadors > Aquest % seria prou reduït per evitar que els mateixos treballadors "s'apoderèssin" de l'entitat
    15% a mans de la futura Generalitat, de manera que tindríem una estabilitat raonable.

    El punt crucial es aconseguir la LLICÈNCIA BANCÀRIA imprescindible per aixecar la persiana. D'aquest tema ja s'en ocupa un eurodiputat, mirant els requeriments per aconseguir-la DIRECTAMENT DES DE BRUSEL·LES, per tant, ara sembla que no cal passar per Madrid.

    Hi hà una altra opció molt interessant, que seria compartir la llicència amb algún altra banc cooperatiu que ja funcionés actualment a Europa

    Un dels criteris bàsics, en la nostra opinió, seria que Caixa Catalana fos absolutament transparent en les seves despeses, literalment nudista: Tots els sous, lloguers, contractes de manteniment, tot, de dalt a baix public i visible a la web...

    Limitació de sous màxim, i control estricte sobre bonus de rendiment

    Amb aquest criteris, podriem operar segurament amb una escala de comissions de sols un 15 - 25% dels habituals al mercat = Tenim la millor publicitat, via boca-orella.

    Mercès doncs per tot l'ajut que ens poguèssis prestar

    Joan Olivé i Mallafrè
    projecte@caixacatalana.cat
    Telfs: 902 362 066 / 651 686 500
    skype: hemisfera.cat
    www.caixacatalana.cat

    ResponElimina

Només acceptaré missatges per escrit. Ignorin el contestador automàtic, si us plau