dijous, 14 de març del 2013

Fumata blanca

Imatge robada d'aquí 


Avui em llevo amb la notícia de que s’ha produït fumata blanca al Vaticà: ja tenim un nou ídol a qui adorar, comença el curs després de les vacances proclamades (a la força?) per Benet i pico (mai recordo els números romans, ho sento), i donem per acabada aquesta edició del Gran Hermano vaticà.

Si hagués hagut d’apostar per un nou Papa, no m’hagués equivocat de gaire: home,  solter, de cabells blancs, amb ulleres i una estranya manera de vestir. El que segurament no hagués encertat és la seua procedència. Argentí, com els déus Maradona i Messi, així que sembla que les divinitats a la terra escombren cap a casa; llatinoamericà, que és la manera de descriure els immigrants de baixa estopa, i hispanoamericà, que és la manera de descriure als sudamericans per la caverna mediàtica, fent èmfasi en el terme “hispano” i en el fet de que prega en espanyol, o el que és el mateix, en cristià, tal i com Déu mana.

El que també sembla és que es consolida la tendència d’escollir per governar la delegació del Regne de Déu a la terra senyors amb un passat obscur: de la militància nazi del dimitit a l’opaca actuació de l’electe amb la dictadura del general Videla. Això darrer, esperem, haurà d’aclarir-ho pròximament, de moment deixem-ho en suspens.

De manera que els cristians del món ja poden respirar tranquils. Com es deia aquests últims dies del Barça (fins el gloriós 4-0 al Milán) una empresa sense amo no funciona, així que a Rei tret, Rei posat (sí, ja sé que l’adaptació és pèssima, què hi farem), i a veure si la cosa ara comença a funcionar millor, doncs portem dècades en què sembla que a l’església el fum (blanc, of course) no els deixa veure el foc.

16 comentaris:

  1. Tant de poder que tenen… si almenys l'utilitzaren com Déu mana, o hauria de manar… o és que Déu no mana (ara que hi pense)?...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si no mana, que dimiteixi. Ja ho diuen, ja: aquí no dimiteix ni Déu!

      Elimina
  2. Per què són tots tan i tan grans? Més enllà de l'edat de jubilació, i a pencar com si no passés res.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es veu que tenen bula papal. Pensa que treballen per guanyar-se el cel... i per gaudir-lo en vida, amb totes les comoditats de la terra.

      Elimina
  3. Aix, camèlia quins temes... és que aquests personatges no m'interessen gaire, eh? I si a sobre tenen passats foscos, doncs... mira fa ràbia que tinguin tant de poder... i embabuquin al personal i els manin fer tot allò que ells no compleixen, si... és així, què vols que hi faci?

    I el teu avi com està, noieta? Quan he vist la foto m'ha fet patir que no s'hagués convertit en fum... que ja estava prou fumut (o fumat) el pobre!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Interessants no ho són pas. Però són notícia, que és una cosa molt diferent. El passat fosc entra dins el joc de les contradiccions: fumata blanca / passat negre.

      En quant a l'avi, ja l'han baixat a planta, i ara no fa més que queixar-se de tot: del menjar, de les infermeres, de la calor que fa a l'habitació, dels punts... jo crec que en una setmaneta el podrem tornar a tenir per aquí, gràcies per preguntar.

      Elimina
  4. Quin ambient es viu a les esglèsies? Molta gent, oi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un ambientàs, aquesta gent no para!! Vinga nois, un altre cop: Vella xiruca quantes hores passades... aquest solo d'acords xungos de guitarra que no decaigui!! I després podem cantar la del pastoret de la muntanya!! I es que això és un no parar!!!

      Elimina
  5. Has d'intentar que l'avi es tranquilitze, veig que en la radiografia que l'han fet ha eixit mogut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que l'avi és un bellugui. Si sentissis els insults que li ha fet al Papa Pive Boludo, que li diu ell. Aquests dies està una mica nerviós, supose que du massa dies tancats a la Presó sanitària, que és com li diu ell a l'hospital.

      Elimina
  6. Que Déu us perdoni a tots, blasfems, sacrílegs i apòstates, perquè no sabeu el que dieu. Penseu que tot no té un propòsit? Doncs el té. I jo tampoc ho sé.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mario, jo coneixia un Mario López, no sé si ets tu, a la foto no et veig bé, el Mario de La Verneda, però ara ja fa temps que no vaig per allí. De totes maneres, si no n'ets, benvingut. Tot té un propòsit? si, l'enriquiment a costa del poble. I el sexe, però aquest és un tema més peliagut.

      Elimina
  7. Ben contenta de que l'àvi ja es queixi de tot, això és la millor notícia que he pogut llegir avui...que els fums i la fumata com més lluny més bé es respira! :)

    Dóna-li una aferradeta ben forta i una per a tu!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No dic que no sigui una bona notícia, però és dur haver d'estar amb ell tot el dia, a què vols que t'hi digui. Li donaré la teva aferradeta, guapa, i la meva me la guardo sota clau, no sigui que algú me la vulgui prendre!!
      Un petonàs!!

      Elimina
  8. I allò que em sembla més llastimós és que són ells els que escriuen la història, no la gent de bona voluntat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La gent de bona voluntat prou feina té per anar tirant endavant. Només faltaria que, a sobre, se'ls hi encomanés d'escriure la història. Però potser gràcies a aquests espais de blog, les coses poden anar canviant a poc a poquet.
      Un carinyito per a tu, bufona!

      Elimina

Només acceptaré missatges per escrit. Ignorin el contestador automàtic, si us plau